Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Kas sina tead? : 162 selgitust lahedatele leiutistele, toredatele toodetele ja meditsiinilistele mõistatustele

Kas sina tead? : 162 selgitust lahedatele leiutistele, toredatele toodetele ja meditsiinilistele mõistatustele

Narrator: Kallasma, Marite
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2015
Duration: 7 hours 9 minutes 54 seconds
Size: 198.1 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Uuriv mõistus tahab kõike teada. Mis paneb gripihaigel lihased valutama? Kuidas ehitasid vanad egiptlased Giza püramiide? Kas täiskasvanu tüvirakud on sama võimekad kui embrüonaalsed tüvirakud? Mis süsivesikutevaeses toidusedelis nii erilist on? Kas hobujõud on päriselt seesama, mis ühe hobuse jõud? Kas šokolaad põhjustab aknet? Mis teeb liimi kleepuvaks?

Mõnikord esitab uuriv mõistus küsimusi, mille esitamise peale pole teised seni tulnudki. Mis tekitab kehaväliseid kogemusi? Kas „Tähesõdade“ valgusmõõk on päriselt võimalik? Miks mõnel inimesel on teine varvas pikem kui suur varvas? Kuidas vanad roomlased oma kohmaka numbritesüsteemi abil suutsid projekteerida oma vägevad ehitised?

Need on vaid mõned sellesse valikkogusse koondatud küsimustest, mida esitasid erinevas vanuses inimesed alates gümnaasiumiõpilastest kuni 80-aastasteni välja.

Raamat on jaotatud kaheksasse peatükki, mida täidavad küsimused ja vastused inimese ja tema loodu teemal: raamat käsitleb inimese bioloogiat ja täienduseks leidub siin noppeid keemiast ja füüsikast. Küsimuste skaala algab tsivilisatsiooni saaduste juurest, jätkub inimkeha ja selle talitlusega ning jõuab välja jalustniitvate nuhtlusteni, inimkeha töös hoidvate mehhanismideni ning tervisevaldkonna viimaste moeröögatusteni.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.