Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Lady Almina ja tegelik Downton Abbey : Highclere'i lossi kadunud pärand

Lady Almina ja tegelik Downton Abbey : Highclere'i lossi kadunud pärand

Narrator: Haug, Aiki
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2015
Duration: 9 hours 14 minutes 27 seconds
Size: 254.6 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

"Lady Almina ja tegelik Downton Abbey" pajatab elust Highclere'i lossis, kus leiab aset populaarne telesari "Downton Abbey". Peategelaseks on lossi üks kõigi aegade tuntumaid elanikke, Lady Almina, viies Carnarvoni krahvinna.

Põneva loo Highclere'i rikkalike arhiivimaterjalide põhjal on kokku pannud praegune krahvinna Carnarvon. Lady Fiona Carnarvon on lossis elanud kaheksa aastat. Highclere'i maja ajalugu ja selle elanike seiklusrohke elu on teda köitnud nii, et nüüdseks on ilmunud juba õige mitu raamatut. Iseäranis paelus teda viies Carnarvoni krahvinna Almina.

Nii nagu Lady Cora Crawley filmis, oli ka Almina rikka mehe tütar. Töösturi ja pankuri Alfred de Rothschildi päratu varandus päästis krahv Carnarvoni esiisade kodu, kui 19-aastane Almina 1895. aastal krahvile mehele läks. Ta omandas kiiresti vajalikud teadmised ja oskused, et valitseda maja 80 töötaja üle, kelle abiga korraldati balle ja nädalalõpupidusid, võeti vastu ka kuningliku perekonna liikmeid.

Lugeja saab suurepärase ülevaate nii tolle ajastu ühe mõjukama perekonna elust kui ka lossis töötanud arvuka teenijaskonna tegemistest. Esimese maailmasõja ajal rajas Lady Almina lossi haavatud ohvitseridele laatsareti, mille ta hiljem Londonisse üle kolis. Tema valitsusaeg lossis lõppes 1923. aastal koos krahvi surmaga.

Raamat on värvikas lugu kadunud ajastust, ehkki Highclere ise on alles ja elab edasi, küll sootuks teistsugust elu kui Almina ajal.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.