Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Neli õde : suurvürstinnade Romanovite kadumaläinud elud

Neli õde : suurvürstinnade Romanovite kadumaläinud elud

Narrator: Haug, Aiki
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2016
Duration: 20 hours 47 minutes 23 seconds
Size: 572.6 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Noored lummavad Romanovite õed olid tõenäoliselt 20. sajandi alguse pildistatuimad ja kõige rohkem kõneainet pakkunud kuninglikust soost isikud, aga kes olid need valgete kleitide ja suurte kübaratega tüdrukud tegelikult? Millest nad unistasid, mida lootsid, mille poole püüdlesid ja millised olid nii nende omavahelised suhted kui ka läbikäimine vanematega? Milline oli nende elu ülimalt isoleeritud keiserlikus perekonnas ja mida arvasid nad oma ema kõikehõlmavast armastusest hellitatud venna Aleksei vastu? Suurema osa oma elust pidid nad elama range järelevalve all Tsarskoje Selo või Livadia palees. Keiserliku perekonna vastu suunatud terrorirünnakute ohu tõttu olid nad välismaailmast peaaegu täielikult ära lõigatud, neil oli vähe sõpru, kellega suhelda, ja neile olid tundmatud omaealiste tütarlaste tavapärased toimetused ja elukogemused. See kõik muutus 1914. aastal, kui Venemaa sõtta astus ja õed üleöö täiskavanuks pidid saama.

Briti ajaloolase Helen Rappaporti raamat "Neli õde" näitab suurvürstinnade elu rõõme, ebakindlust ja valu keiserliku Venemaa viimsete päevade taustal. Oma raamatus tugineb Rappaport varem avaldamata kirjadele, päevikutele ja mälestustele.

Haaravalt kirja pandud teos pälvis väga sooja vastuvõtu, muuhulgas valisid Goodreads.com lugejad selle 2014. aasta parimaks ajalooraamatuks.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.