Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Minu saatuslik Eesti

Minu saatuslik Eesti

Narrator: Klaos, Kaire
Imprint: Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2018
Duration: 10 hours 1 minutes 55 seconds
Size: 241.9 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Markku Lehtonen (s. 1951) on Eestimaa radu käinud väga kaua. Esimest korda tuli ta Tallinnasse 1972. aastal. Pärast seda muutusid külaskäigud Eestisse regulaarseteks, sest teda sidus Soome lahe lõunakaldaga nii abielu eestlannaga kui ka töö Soome turismigruppide reisijuhina.

1984. aastal hakkas ta Soome rahvaülikoolides õpetama eesti keelt. Ametikoht Turu linnavalitsuses andis talle võimaluse olla Soome-Eesti omavalitsuste koostöö korraldajate hulgas ja peagi hakkas ta osalema ka sõprusühingute tegevuses. 1990-ndate teisel poolel tõi elukorralduse muutus ta Haapsalu püsielanikuks ja turismiettevõtjaks.

Humoorikal moel kirjeldab ta oma kokkupuuteid paljude tuntud ja vähem tuntud inimestega alates KGB kaastöötajates kuni Eesti Vabariigi uusaegsete presidentideni. Saame teada, kui innukalt toetasid Eesti vabadusliikumist tavalised soomlased ja võime lugeda ka Eesti uuema ajaloo seikadest. Lehtonen on hoolega jälginud Eesti arengut ja mitmed tänapäeva Eesti poliitikud saavad tema karmi kriitika osaliseks.

Ei, see ei ole järjekordne "Minu..." sarja raamat. See raamat on hoopis teine tase.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.