Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page 3. eskadrill

3. eskadrill

Author: Alaküla, Kaljo
Narrator: Kallikorm, Kaido
Imprint: Tallinn : K. Kallikorm, 2018
Duration: 38 hours 19 minutes 35 seconds
Size: 530.7 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

"Selle mälestusteraamatu sündi on innustanud sõbrad, kellega koos nühkisime koolipinke, kus meie kallid õpetajad püüdsid meid suure vaevaga inimesteks kasvatada, relvavennad omakaitsest, lennukoolist, 3. eskadrillist, õhutõrje raskesuurtükiväest ja 20. diviisist. Samuti saatusekaaslased sõjavangist, Siberi sunnitöölaagrist ja sõjajärgsest elust.

Selles raamatus kirjeldatud nõukogude perioodi mahuvad minu ja minu isa Siberi-sõidud, meie pere 1949. aasta küüditamisplaan ning selle eest põgenemine. Aga ka hulk järgnevaid töiseid aastaid, täis muresid aga ka rõõme. Abiellumine, oma kodu loomine, laste ja lastelaste sündimine - sel kõigel on hindamatult tähtis koht minu elus.

Tahan siin lihtsalt jutustada, millised me olime, need eestiaegsed noored, poisid ja tüdrukud, kellel tuli üle elada kolm okupatsiooni, milledest viimane kestis 50 aastat. Millised me olime enne seda, kui 3. eskadrill lahingusse lendas, kuidas me sõdisime, lootuses, et ajalugu kordub ja Eesti taas vabaks saab ning kuidas käis meie käsi pool sajandit kestnud nõukogude okupatsiooni ajal."
Kaljo Alaküla
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.