Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Reisid saladuse otsingul

Reisid saladuse otsingul

Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Ühing, 1974
Duration: 9 hours 2 minutes 53 seconds
Size: 249.5 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Üleliidulise onkoloogide seltsi peasekretär meditsiinidoktor A. Tšaklin juhatas üle nelja aasta Genfis Ülemaailmse Tervishoiuorganisatsiooni kasvajate osakonda. Autori peamised uurimused käsitlevad kasvajate tekkimise ja profülaktika küsimusi inimesel ning vähivastase võitluse organiseerimist.

Kas pole otseseid või kaudseid seoseid elanikkonna elutingimuste, kasvajaeelsete haiguste ja pahaloomuliste kasvajate vahel? Ei ole ju juhuslik, et näiteks Austraalias esineb kõige sagedamini nahavähki, Inglismaal kopsuvähki, Indias aga suuõõnevähki. Sellele nähtusele peab leiduma seletus. Uurijate vaatlused näitavad, et teatud osa on siin geograafilise keskkonna, töö ja olustiku ning toitumise eripäral, elanike kahjulikel harjumustel ja tavadel.

Oleks raske kokku arvata neid tuhandeid kilomeetreid, mida A. Tšaklin on läbinud Euroopa, Aasia, Aafrika, Põhja- ja Lõuna-Ameerika maades reisides. Tema eesmärgiks oli koguda materjale, mis heidaksid valgust kasvajate tekkimisele inimesel ning avaksid uusi võimalusi nende ärahoidmiseks.

Autor tutvustab lugejatele oma huvitavaid tähelepanekuid reisimärkmete vormis.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.