Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Andres Ammas : õpetaja. Ajakirjanik. Riigimees

Andres Ammas : õpetaja. Ajakirjanik. Riigimees

Narrator: Allika, Malle
Imprint: Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2020
Duration: 10 hours 2 minutes 46 seconds
Size: 277.4 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Südamlik mälestusraamat sisaldab varalahkunud Andres Ammase (25.02.1962–4.04.2018) artikleid ja kõnesid aastatest 1989–2018 ning rohkeid meenutusi temast. Elulooliste peatükkide autorid on Lehte Ilves, Margus Maiste ja Krista Aru.

Andres Ammas jättis Läänemaa ellu sügava jälje armastatud muusikaõpetajana, selge sõnaga ajakirjanikuna, ajalehe Lääne Elu asutajana ning püsiväärtusi kaitsva riigimehena, kes rääkis kaasa nii kohalikus kui ka kogu Eesti kultuuri- ja poliitikaelus. Ta kuulus 1990–1992 Ülemnõukogu viimasesse koosseisu, mis 20. augustil 1991 hääletas Eesti iseseisvuse taastamise poolt, ning 2015. aastast oma surmani Riigikogu 13. koosseisu.

Raamatusse valitud rohkem kui 80 teksti hulgas on näiteks 1990-1991 Eesti Kongressi ja Ülemnõukogu istungitelt ajalehele Lääne Elu saadetud otsereportaažid, mis tänaseks on ka ajaloolise väärtusega. Olgugi et paljud artiklid ja kõned on ajendatud päevateemadest, on Ammase väärtushinnangud ja argumendid ajale väga hästi vastu pidanud. Järeltulijail on palju õppida tema vahedast mõtlemisest, heasüdamlikust, viisakast ja vaimukast väljenduslaadist ning oskusest ka kriitikat tehes oponendi vastu lugupidavaks jääda.

Meenutusi sellest suurest, muhedast, mitmekülgsest, usaldusväärsest ja ausameelsest mehest jagavad raamatus tema lähedased ja kaasteelised.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.