Kontrastsus Suurenda teksti Eng Rus
Veebiraamatukogu

Sisene

Sirvi:

Kategooriad Autorid Esitajad Väljaandjad Märksõnad
Avaleht Piraadid : raamat, kus jutustatakse mitmeid tõestisündinud ja pealtnähtud lugusid kõige kurikuulsamatest röövlitest, kes on eales mööda meresid seilanud

Piraadid : raamat, kus jutustatakse mitmeid tõestisündinud ja pealtnähtud lugusid kõige kurikuulsamatest röövlitest, kes on eales mööda meresid seilanud

Esitaja: Vahar, Jaan
Ilmumisandmed: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2013
Kestus: 17 tundi 27 minutit 35 sekundit
Maht: 481.6 MB
Vorming: DAISY 2.02
Laad: Helisalvestis
Keel: eesti

Sisututvustus

Jon E. Lewis on kokku kogunud ligi 30 lugu maailma kuulsamate piraatide kohta, nende seas Henry Morgan, Calico Jack, Mary Read, Anne Bonney, Nicholas Drake, Kapten Kidd jt.

1572. aastal juhtis Frances Drake rünnakut Hispaania sadamale Nombre de Diosele Panamás. See kohutav retk pälvis kogu läänemaailma tähelepanu oma hulljulgusega.
Aastal 1577 alustas Drake edukat ümbermaailmareisi, olles seega Fernão de Magalhãesi järel teine ümber maailma seilanud kapten. Kuninganna Elizabethi vaikival nõusolekul rüüstas ta teel olles Hispaania asumaid Uues Maailmas ning naasis rikka mehena.
Kuningas William III andis kapten William Kiddile loa kaaperdada ja röövida Inglismaa vaenlaste laevu.
1671. aastal vallutavad piraadid Henry Morgani juhtimisel Panamá linna ja põletavad selle maatasa.
Kaks kuulsaimat naispiraati – Anne Bonney ja Mary Read seilasid kapten John Rackhami laeval. Arvatakse, et piraatluse kuldajastul oli umbes 1% piraatidest meesterõivaisse riietatud naised.

Raamatus "Piraadid" leiavad kirjeldamist nende ja paljude teiste piraatide kõige kohutavamad vallutused ja kuriteod. Kõik lood selles raamatus on pealtnägijate ja tunnistajate jutustused.
Teavikut alla laadida, kuulata ja lugeda saavad kasutajad, kellele administraator on andnud vastava õiguse.