Kontrastsus Suurenda teksti Eng Rus
Veebiraamatukogu

Sisene

Sirvi:

Kategooriad Autorid Esitajad Väljaandjad Märksõnad
Avaleht Nüüd ma näen teid

Nüüd ma näen teid

Esitaja: Püssa, Eva
Ilmumisandmed: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2016
Kestus: 9 tundi 34 minutit 40 sekundit
Maht: 264.2 MB
Vorming: DAISY 2.02
Laad: Helisalvestis
Keel: eesti

Sisututvustus

Nicole C. Kear on üheksateistkümneaastane, kui talle pannakse diagnoos, mis muudab tema elu pöördumatult. Ta jääb pimedaks silmahaiguse tõttu, mida nimetatakse pigmentretiniidiks, ja talle on jäänud valguse kustumiseni veel kümmekond aastat.

Et oma eluga toime tulla, varjab Kear oma nägemislangust ja püüab elada täiel rinnal, vahetab partnereid nagu sokke, astub tsirkusekooli ja rändab maailmas ringi. Ent siis, kui ta kõigest mõni aasta enne seda, kui ta silmanägemine peaks kaduma, armub ja lapseootele jääb, loobub ta kõigist meeletustest selle nimel, et lapse seltsis veedetud hetki nautida. Oma saladusest on tal aga palju raskem loobuda ning kui ta nägemine veelgi halveneb, on seda ka raskem varjata.

Maailm muutub hägusamaks ja Kear on sunnitud jõudma valusa tõdemuseni. Kui väga ta ka ei üritaks, kaotab ta lahingu pimeduse vastu. Ent lõpuks vaatab ta näkku tõele, mille eest on kogu aeg põgenenud, ja õnnelik lõpp võib olla silmaga näha.

"Nüüd ma näen teid" kujutab endast säravaid mälestusi kirgastes värvitoonides elatud elust. See ühtaegu lustakas ja inspireeriv lugu räägib sellest, kuidas leitakse julgust armastusest, vabadust allaandmisest ja lõpuks ka valgust pimeduses.
Teavikut alla laadida, kuulata ja lugeda saavad kasutajad, kellele administraator on andnud vastava õiguse.