Kontrastsus Suurenda teksti Eng Rus
Veebiraamatukogu

Sisene

Sirvi:

Kategooriad Autorid Esitajad Väljaandjad Märksõnad
Avaleht Urbanowiczid

Urbanowiczid

Ilmumisandmed: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2017
Kestus: 12 tundi 53 minutit 53 sekundit
Maht: 355.8 MB
Vorming: DAISY 2.02
Laad: Helisalvestis
Keel: eesti

Sisututvustus

17. sajandi algus Euroopas, ajastu, mille on romantiliseks kirjutanud Alexandre Dumas vanem oma romaanis "Kolm musketäri". Samal ajal, kui Prantsusmaal kemplevad omavahel musketärid ja kardinali kaardiväelased, on Krimmi steppides, Metsikutel Väljadel laagris pan Michael Urbanowicz oma sõjameestega. Peatselt kannab lahingutee teda Poola kuninga vägede koosseisus Smolenski ja Moskva alla...

Nii algab ajalooline romaan "Urbanowiczid", perekonnasaaga, mis lõpeb rohkem kui 350 aastat hiljem kodusel Virumaal, peategelasteks 12 põlvkonda Urbanowicze. Viis esimest põlvkonda Urbanowiczepidasid oma eluvõitlusi kaugel Poolamaal, Lublini lähedal, aastal 1730 aga saadeti pan Urbanowicz duelli pidamise eest välja Tsaari-Venemaa Eestimaa kubermangu ning edasi kandubki tegevus Virumaa metsade vahele, kus Urbanowitczid pidasid erinevates mõisates peamiselt möldri või veskimehe ameteid.

Lugeja on tunnistajaks nende elusaatustele pöördeliste ajaloosündmuste taustal: Rzeczpospolita, Poola sõjad Venemaa, Türgi ja Rootsiga, Põhjasõda, Napoleoni sõjakäik Venemaale, Vene-Jaapani sõda, I Maailmasõda, Vabadussõda... Igal pool võitles ka Urbanowicze, olgu siis kas oma kuninga, tsaari, kodumaa või vabaduse eest.
Teavikut alla laadida, kuulata ja lugeda saavad kasutajad, kellele administraator on andnud vastava õiguse.