Kontrastsus Suurenda teksti Eng Rus
Veebiraamatukogu

Sisene

Sirvi:

Kategooriad Autorid Esitajad Väljaandjad Märksõnad
Avaleht Mati Nuude

Mati Nuude

Autor: Nuude, Liidia
Esitaja: Klaos, Kaire
Ilmumisandmed: Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2019
Kestus: 3 tundi 17 minutit 48 sekundit
Maht: 45.7 MB
Vorming: DAISY 2.02
Laad: Helisalvestis
Keel: eesti

Sisututvustus

Möödumas on 10 aastat sellest ajast kui Eesti esilaulja Mati Nuude (18.02.1941–10.03.2001) meie seast lahkus. Edetabelis oli tal esimene koht, kuid aja seadused on halastamatud – varsti paljud enam ei mäleta või ei tea, kes oli see Mati Nuude – kunagi väga tuntud sportlane ja laulja. See raamat on eeskätt Matist kui inimesest.

Autor on lähtunud Mati Nuude päevikust, sellest, mida mees jutustas oma elust ja millised olid tema mõtted ning oma abielumälestustest. Raamatus on toodud ka paljude tuntud inimeste mälestused Mati Nuudest (Taimu Viir, Jaan Talts, Ivo Linna, Erich Krieger, Ada Lundver jt). 2011. a. veebruaris möödub ka 70 aastat Mati Nuude sünnist.

Mati Nuude elu ja tegevus väärivad lugupidamist, sest ta on jätnud nii tõstesporti kui ka Eesti kultuuriellu oma jälje. Ta oli meie rahva lemmik, kuid tema kuulsus ületas ka Eesti piire. Raamatus on toodud mitmed värvikamad seigad Mati Nuude elust. Lugeja saab naerda, kohati aga võivad ka pisarad silma tulla – Mati elutee juba lapsepõlvest alates käis järskude käänakute, tõusude ja langustega. Mehe ellu mahtus kõik, nii ülim rõõm kui ka rasked pettumused, kurjus ja headus, õnn ja õnnetus.
Teavikut alla laadida, kuulata ja lugeda saavad kasutajad, kellele administraator on andnud vastava õiguse.