Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова

Pobeda 1946

Автор: Taska, Ilmar
Исполнитель: Konsap, Terje
Выходные данные: Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2016
Время звучания: 7 ч. 50 мин. 39 сек.
Размер: 216.3 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti
Предметные слова: eesti kirjandus / ilukirjandus / romaanid / heliraamatud

Аннотация

On aasta 1946. Endiste sõjaliitlaste Nõukogude Liidu ja Suurbritannia suhted on jahenenud. Väike iseseisev Eesti on jäänud Vene mõjutsooni. Estonia teatri ooperisolisti Johanna ja BBC raadiouudiste diktori Alani vahele langeb raudne eesriie. Nende ainsaks ühendussillaks on jäänud raadio. Johanna kuulab mehe häält BBC kanalil ja Alan saadab naisele teateid eetris kõlavate heliplaatide kaudu. Reaalsuse kiuste hakkavad nad planeerima kohtumist Moskvas. Johanna õde varjab samal ajal oma meest – endist iseseisvuse eest võitlejat – juba teist aastat tagatoas suletud kardinate taga. Tänaval mängib vaid nende kuueaastane poeg, keda köidab uhiuus auto Pobeda ja selle juht – salapärane onu, kes laseb tal autorooli keerata.

Sõprus onu ja poisi vahel mõjutab kõigi pereliikmete saatust. Poisi õlgadele langeb raske saladuste koorem ja kannab ta süütust lapsepõlvest ohtlikku sõjajärgsesse reaalsusesse.

Ilmar Taska on tunnustust leidnud nii filmi, teatri, televisiooni kui ka kirjanduse valdkonnas. Osavalt komponeeritud ja kaasahaarav "Pobeda 1946" on Taska debüütromaan ja põhineb 2014. aastal Loomingu preemia pälvinud jutustusel.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.