Контраст Шрифт крупнее Шрифт мельче Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова

Nad olid natsid

Автор: Baer, Katarina
Исполнитель: Vahtrik, Liina
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2019
Время звучания: 11 ч. 49 мин. 4 сек.
Размер: 325.7 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti

Аннотация

20. sajandi koidikul ei olnud batisakslastest Baeride suguvõsal põhjust kahelda ilusas tulevikus. Esimene maailmasõda andis elule aga hoopis teise suuna ning natsi-Saksamaa tõus sidus endaga nii vanemate kui ka laste saatused.

"Nad olid natsid" on Soome tunnustatud ajakirjaniku Katarina Baeri vanavanemate lugu. Dramaatiliste ajaloosündmuste käigus said neist Natsionaalsotsialistliku Saksa Tööpartei liikmed ‒ aatelised ja aktiivsed natsid.

Katarina Baer (snd 1969) on ajalehe Helsingin Sanomat kultuuritoimetuse juhata, kes on töötanud aastaid ka lehe majandustoimetaja ja Berliini kirjasaatjana. Raamatut kirjutama ajendas teda püüdlus saada selgust, mis pani heast perest pärit Gerhard ja Ortrud Baeri osalema mutrikestena ühes 20. sajandi kurikuulsaimas ja hukatuslikumas liikumises. Miks nad hakkasid natsideks? Kas nad olid süüdi sõjaaegsetes inimsusevastastes kuritegudes? Milline oli nende lähiring ja lapsepõlv? Pere arhiivist pärit kirjad ja fotod pakuvad Eesti lugejale ka ajalooliselt huvitavat sissevaadet 19.‒20. sajandi Liivimaa baltisakslaste elukorraldusse.

"Nad olid natsid" klaarib haaravalt, hingekriipivalt ja inimlikult ühe perekonna minevikku, mille üle järeltulevad sugupõlved ei saa ise otsustada, kuid mille pitserit neil kanda tuleb. Raamat on ääretult ajakohane ka tänase Euroopa kultuuriliste kokkupõrgete ja lahknevuste taustal.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.