Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Mahajätjad

Mahajätjad

Author: Nõu, Helga
Narrator: Aas, Mart
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2014
Duration: 9 hours 13 minutes 37 seconds
Size: 254.9 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Kaks eesti fotograafi lähevad Kalahari kõrbes kaduma.

Nad on ametireisil - Tallinnas tegutsev ajakiri World Photo saatis nad Botswanasse, et nad süveneks musta mandri hinge ja koguks materjali Aafrika erinumbriks. Nad sattuvad silmitsi Aafrika nõidarstide ja musta maagiaga, mis aga tabab ennekõike needjat ennast, kuna ebausk mõjutab ainult seda, kes sellesse usub. Järelemõtlemiseks annab ainet ka kohtumine bušmanite või san-rahvaga, hääbuva ürgrahvaga Aafrikas, keda võimul olevad omakasupüüdjad tahavad oma aladelt ära tõrjuda.

Seikluslikkusele lisaks on Helga Nõu "Mahajätjad" psühholoogiline põnevusromaan, kus punaseks lõngaks on mahajätmine läbi mitme põlvkonna ja mitmel tasandil. Ema jätab maha poja, isa jätab maha pere, poeg jätab isa kõrbesse surema, kui viimane rännakul enam jalul ei suuda püsida, ja eestlane on valmis maha jätma kodumaa, kui talle mujal paremat elu pakutakse. Kodumaa muutub tähtsaks alles võõrsil.

Varem või hiljem tuleb aga arveteõiendamine minevikuga. Sest selgub, et inimene saab vabaneda kõigest ja kõigist, välja arvatud iseendast.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.