Contrast Increase font size Decrease font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Koduõpetaja

Koduõpetaja

Author: Chapin, Andrea
Narrator: Karisma, Katrin
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2017
Duration: 12 hours 2 minutes 19 seconds
Size: 331.6 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Mis toimus William Shakespeare’i eluaastatel, mille kohta me midagi ei tea? Mis siis, kui ta kohtas naist, kes muutis tema elukulgu alatiseks?

Andrea Chapini julge ja paeluv esikromaan "Koduõpetaja" loob kujutluspildi ühel William Shakespeare’i ajaloole kadumaläinud eluaastal asetleidnust. On aasta 1590 ja Katharine de L’Isle on rahul oma eluga Lufanwal Hallis Lancashire’is. Ta on ilus ja ääretult intelligentne. Tema jumaldatud onu Sir Edward, kes orvuks jäänud lapse oma perekonda võttis, on andnud talle hariduse, mida tüdrukutele tavaliselt ei võimaldatud. Nüüd lesena täidab Katharine oma elu lugedes ning nõbudele ja nende lastele seltsi pakkudes. Kõik see aga muutub, kui perekonna preester, kes mõisas salajasi katoliku jumalateenistusi pidas, jõhkralt mõrvatakse. Kuninganna Elizabeth jälitab väsimatult Inglismaa katoliiklasi ja Sir Edward on sunnitud maalt põgenema ning jätma Katharine’i perele rahutul ajal saatuse hooleks. Sel segasel ajal saabub Stratfordist uus koolmeister, jäme ja kiire taibuga häbematu flirtija, noormees nimega William Shakespeare. See tormakas koduõpetaja purustab kiirelt Katharine’i hapra rahulolu. Alguses kohutab mees teda, kuid kui ta õpib teda tundma kui poeeti ja pealegi andekat, hakkab nende suhe arenema ja peatselt leiab Katharine end kaelani sees nii Shakespeare’i värssides kui tema elus viisil, mis muudab teda alatiseks. Noore bardi pimestavast särast haaratuna mässib Katharine end tema võrku ja lükkab kõrvale inimese, kes järjekindlalt püüab tema südant võita.

Selles Elizabethi aega üksikasjalikult tundvas, leidlikus ja haaravas romaanis, loos poeesiast, armastusest, kirest ja ambitsioonidest, on ühendatud nii elavad karakterid kui võrratu vestmisoskus. "Koduõpetaja" on meisterlik ajalooromaan, mis seab Shakespeare’i isiksuse ennenägematusse valgusse.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.