Contrast Increase font size Decrease font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Poisteraamat : poistelood ja lapsepõlve seiklused

Poisteraamat : poistelood ja lapsepõlve seiklused

Author: Nõu, Enn
Narrator: Ots, Andres
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2017
Duration: 11 hours 8 minutes 41 seconds
Size: 307.3 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Algsetest poiste enda tekstidest välja kasvanud romaani võib lugeda kui lasteraamatut, kui poisteraamatut, kui täiskasvanute lapsepõlvejuttu või Teise maailmasõja lugu. Selles jutustatakse eesti poisi kasvamise ja arengu lugu Eestis sündimisest peale, 1930ndatel Kuremaal, Pollis ja Tallinnas. Eriti pöördelised on seiklused Teise maailmasõja keerises 1940. aastatel Nõmmel, Tallinnas, Abjas ja Läänemaal, kaasa arvatud 9. märtsi öö 1944 Hiiul pommide keskel, oksendades laevaga põgenemine Rootsi läbi tormi 1944 ja eesti pagulaste põgenikelaagrid 1944-1945. Laste suvekodud Rootsis Saltvikis ja Magnebys 1946-1948 kuuluvad esimeste aastate juurde.

Raamat tugineb suurel määral autori lapsepõlvetekstidele. Seda võib lugeda kui romaani väikese mehe kujunemisest, ka tüdrukutega esimese romantilise suhtlemise õpikuna enne tegelikult teismeliseks saamist.
Seda võib, samas ei pruugi, lugeda kui täiskasvanute raamatut või seiklusromaani.
See sisaldab laste enda kirjutatud lugusid, nagu need nende meelest peaks olema.

See on raamat suurtele ja väikestele, kes veel lapsemeelt pole kaotanud. Seda võivad vanemate loata lugeda eriti poisid. Raamat on nende silmade, kõrvade ja meeltega kokku pandud lugu sellest, mis tegelikult juhtunud ja algselt kirjas. Võiks peaaegu olla autori enda lugu.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.