Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Ustavussidemed

Ustavussidemed

Narrator: Koni, Urve
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2019
Duration: 5 hours 4 minutes 26 seconds
Size: 140.1 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Romaanis ristuvad nelja inimese saatused. Kaheteistkümneaastane Theo on pärit lahutatud perekonnast; terane poiss on targem kui tema hooldusõigust jagavad vanemad. Püüdes mõista oma vaenutsevaid vanemaid, on ta murdumas lojaalsuskonfliktis ning leiab enda jaoks ainsa väljapääsu pidevas alkoholipruukimises. Theo ustav sõber Mathis on selles tema lahutamatu kaaslane ja tagantõhutaja. Hélène on õpetaja, keda isa lapsepõlves ahistas. Nüüd on Hélène mures Theo pärast, kellega on ilmselgelt midagi korrast ära. Õpetajale tundub üha enam, et Theo sõber ja tema perekond kujutavad poisile ohtu. Lõpuks Cécile, Mathise ema, kes poiste sõprust heaks ei kiida ja samas näeb, kuidas tema enda perekonnaelu üha enam soovitud rajalt kõrvale kaldub.

Romaani läbiv teema on ustavus. Ustavussidemed loovad perekonna ja seovad pereliikmed üksteisega. Kui vanemad ei käitu vastutustundlikult, peavad lapsed üha enam vanemate rolli üle võtma. Mathis on alles laps, aga ta on seatud raskete valikute ette: jääda lojaalseks oma perekonnale või lähtuda sõbra huvidest.

Delphine de Vigan (snd 1966) on Prantsuse väärtkirjanduse tunnustatud autor. Tema teoste tegelased ja nende käitumine ei ole sageli tavaarusaamadele vastuvõetavad, kuid talle on omane sügav moraalne vastutustunne, ausus iseenda ja austus oma lugejate vastu.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.