Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Oscar ja Roosamamma

Oscar ja Roosamamma

Narrator: Hanstin, Liivika
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2020
Duration: 1 hours 48 minutes 45 seconds
Size: 50.1 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Oscar on kümneaastane poiss, kes põeb ravile allumatut haigust. Teda ümbritsevad täiskasvanud püüavad halva mängu juures head nägu teha. Ainus, kes julgeb välja öelda tõde, mida Oscar niigi aimab, on haiglas vabatahtlikuna töötav vanem proua, keda kutsutakse Roosamammaks. Ta pakub poisile välja omamoodi mängu, milles nad lepivad kokku, et iga Oscari päev läheb arvesse kümne aastana. Roosamamma õhutusel hakkab Oscar saatma iga päev kirju Jumalale, milles ta jutustab vägagi vaimukalt ja elavalt oma kujuteldavast teismelisepõlvest, abiellumisest, lastest, oma muredest ja rõõmudest. Tänu sellele sõprusele ja kirjutamisele leiab Oscar taas elurõõmu, tahtmise leppida vanematega ja julguse vastu minna oma saatusele.

"Oscar ja Roosamamma" kuulub Eric-Emmanuel Schmitti romaanitsüklisse, mille teised osad ilmusid eesti keeles 2006. aastal. Selle põhjal tehtud lavastus "Oscar ja Roosamamma: kirjad Jumalale" on Rakvere Teatri läbi aegade üks menukamaid lavastusi, mida mängiti üle 200 korra kümne aasta jooksul täissaalidele igas Eestimaa nurgas.

2008. aastal lavastas Jevgeni Ibragimov NUKUs sellel jutustusel põhineva nukulavastuse, kus mängisid Liivika Hanstin, Rima Zainullina, Ingrid Isotamm jt.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.