Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Varjukütt

Varjukütt

Author: Grebe, Camilla
Narrator: Henk, Inge
Imprint: Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2022
Duration: 11 hours 28 minutes 47 seconds
Size: 316.4 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

1944. aasta veebruariööl leitakse Stockholmis Klara kvartalis põranda külge naelutatud naise laip. 30 aastat hiljem mõrvatakse ühes Stockholmi vaikses eeslinnas veel üks naine. Mõrtsuka eriskummaline tegutsemisviis on sama. Jahil kurjategijale on saatuslikud tagajärjed kolmele juhtumiga tegelenud uurijale – 1970. aastatel Britt-Mariele, 1980. aastatel Hannele ja praegu politseis töötavale Malinile.

"Varjukütt" on omapärane ja oskuslikult loodud sündmustikuga põnevusromaan, mis kirjeldab ohjeldamatut tungi iseennast mõista, kuid see on ühtlasi tükike nüüdisajalugu, mis hõlmab ajavahemikku teisest maailmasõjast kuni tänapäevani. Raamat on eraldiseisev jätk teostele "Unetardumus" (eesti keeles ilmunud 2021), "Koduloom" (valitud Rootsi 2017. aasta parimaks kriminaalromaaniks ja pälvinud "Klaasvõtme" auhinna, eesti keeles 2019) ning "Armuke peakontorist" (eesti keeles ilmunud 2016).

Raamat on võitnud Rootsi 2019. aasta parima kriminaalromaani auhinna ja pälvinud Skandinaavia Krimikirjanike Ühenduse parima Põhjamaade kriminaalromaani auhinna "Klaasvõti".
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.