Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Kodutalu

Kodutalu

Narrator: Aule, Erki
Duration: 10 hours 19 minutes 40 seconds
Size: 285.5 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

"Kodutalu" kujutab sõjajärgset karmi elu Soomes Pohjanmaa külas, kus mehi vaevavad sõjatraumad ja -mälestused, millest üritatakse puskariga vabaneda, ja kus elu hoiavad üleval tugeva karakteriga naised. Tõsise loo muudab nauditavaks autori oskus liita grotesk, must huumor ja poeetilisus üheks tervikuks.

Peategelane Elof ja tema väikevend Ivar jäävad varakult orvuks, kuid Elof pärib Pohjanmaal asuva lapsepõlvekodu ja see on alles, kui ta sõjast naaseb. Elof armub oma surnud sõbra naisesse Olgasse ja abiellub temaga. Paar võitleb oma abieluõnne eest, kuid seda tumestab Elofi poolt toime pandud reetmine. Kui südametunnistuspiinad ja sõjamälestused muutuvad valusaks, püüab ta valu maha juua. Oluline roll on loos naistel, kes trotsivad muresid ja peavad vastu. Just Olga on see kalju, millele igapäevaelus toetutakse.

Teos põhineb autori vanavanemate lool. Romaani keskmes on tavalised inimesed, kes teevad tavalisi asju. See on Soome ja soomerootslaste lugu: sõdades kannatanud inimesed, purunenud hinged, joomine, aga ka oma talukoht, mida peab hoidma järgmistele põlvedele.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.