Kontrastsus Suurenda teksti Eng Rus
Veebiraamatukogu

Sisene

Sirvi:

Kategooriad Autorid Esitajad Väljaandjad Märksõnad
Avaleht Mura : leegitsevad mälestused

Mura : leegitsevad mälestused

Esitaja: Koni, Urve
Ilmumisandmed: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2021
Kestus: 30 tundi 44 minutit 49 sekundit
Maht: 637.2 MB
Vorming: DAISY 2.02
Laad: Helisalvestis
Keel: eesti

Sisututvustus

Ukraina päritolu aristokraat Maria Zakrevskaja, proua Benckendorff, paruness Budberg ehk lihtsalt Mura (1895-1974). Eestis tuntud kui Jäneda viimane mõisaproua, oli Mura ühtaegu Briti salaagendi armuke, Maksim Gorki muusa, H. G. Wellsi kallim ja Londoni haritlaskonna loominguline innustaja. Ta suhtles 20. sajandi tõeliste suurkujudega: tsaari, Stalini, Churchilli, de Gaulle’iga.

Vene tsaaririigi jõukasse aristokraadiperre sündinud Murat näis ootavat helge tulevik. Bolševike revolutsiooniga aga variseb kogu ta maailm kokku. Samal ajal kui Lenini julmad julgeolekuorganid tema peret ja sõpru taga kiusavad, armub ta meeletult Briti salaagenti Sir Robert Bruce Lockharti. Kui aga too Venemaalt välja saadetakse, jääb Mura üksi. Ellujäämiseks saab ta loota vaid omaenda tarkusele.

Prantsuse kirjaniku Alexandra Lapierre’i (snd 1955) sulest on ilmunud arvukalt menukaid romaane ja biograafiaid, mis on tõlgitud üaljudesse keeltesse. Andeka romaanikirjanikuna ning ühtaegu terava pilgu kui ka heatahtliku hoiakuga on ta äratanud ellu selle erakordse saatusega naise 20. sajandi venemaa tormiste ajaloosündmuste keerises.
Teavikut alla laadida, kuulata ja lugeda saavad kasutajad, kellele administraator on andnud vastava õiguse.