Контраст Шрифт крупнее Шрифт мельче Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова
Главная страница Aja jälg kivis : Belgia, Holland, Luksemburg

Aja jälg kivis : Belgia, Holland, Luksemburg

Автор: Erilaid, Helgi
Исполнитель: Koni, Urve
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2014
Время звучания: 6 ч. 20 мин. 52 сек.
Размер: 175.4 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti

Аннотация

Vikerraadio sarjast "Aja jälg kivis" välja kasvanud seitsmes raamat viib lugeja kolme Euroopa riiki, mis moodustasid 1958. aastal sõlmitud lepingu alusel Beneluxi majandusühenduse. BElgium, NEtherland, LUXembourg. Belgia, Holland ja Luksemburg. Kaks esimest on ka Madalmaadena tuntud.

Alustame rännakut Brüsseli ajaloolisest turuväljakust Grote Marktist ja jalutame edasi mööda Euroopa pealinna, et imetleda uuendusmeelse arhitekti Victor Horta põnevaid juugendpaleesid. Edasi tuleb sadamalinn Antverpen oma uhke ja vägeva Jumalaema kirikuga ning kanalitega lõhestatud ajalooline vanalinn Brügge, kus on kaunis raekojahoone ning Euroopa vanim Püha Johannese haigla. Uurime järele, mida kujutavad enesest keskaegsed riidehallid Ypres'is ja Brügges.

Hollandis alustame Amsterdami Riigimuuseumist ja vaatame ringi Rembrandti majas. Ajaloolises Delftis köidab tähelepanu suursugune Mauritshuis, praegune Kuninglik Maaligalerii. Elegantses ja kuninglikus Haagis peitub veel üks linn, Madurodam - uskumatult võluv meistritöö, minilinn, milles leidub tuntud ehitisi kogu Hollandist. Tähelepanuta ei saa jätta ka Utrechti lähedal asuvat Kasteel De Haari lossikompleksi.

Ja lõpuks võtab meid sõbralikult vastu tillukese hertsogiriigi Luksemburgi pealinn Luxembourg, kus jääb mulje, et see paik on tema elanike jaoks tõeline väike paradiis.

Unustamatuid reisielamusi!
Helgi Erilaid
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.