Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова
Главная страница Ringi ümber maakera : ümbermaailmareiside ajalugu Magalhãesist kosmoselaevadeni

Ringi ümber maakera : ümbermaailmareiside ajalugu Magalhãesist kosmoselaevadeni

Автор: Chaplin, Joyce E.
Исполнитель: Kaldoja, Hans
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2014
Время звучания: 26 ч. 49 мин. 52 сек.
Размер: 555.7 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti
Предметные слова: ajalugu / avastusajalugu / ümbermaailmareisid / heliraamatud

Аннотация

Ümbermaailmareiside klassikat on Eestis seni esindanud peamiselt meresõitjate Fernäo de Magalhäesi, Francis Drake'i, James Cooki, Francis Chichesteri ja Otto von Kotzebue reisiraamatud. Nüüd on ilmunud ülevaatlik teos mitte ainult ümbermaailmapurjetajatest, vaid ka jalgsi, jalgratastel, rongidel, õhu-, allvee-ja lõbulaevadel, jahtidel ning koguni Maa orbiidil tiirutanutest. See on ülihuvitav uurimus vaprate meremeeste, teadlaste, kunstnike, kirjanike, ajakirjanike ning lõbujanuliste logardite, meeste-naiste ja koguni ühe pimeda mehe reisidest ümber ilmakera.
VELLO PAATSI, Eesti Kirjandusmuuseumi vanemteadur, maateadlane, PhD

Maailma paljusid paiku oma silmaga üle vaadanud USA ajalooprofessor Joyce E. Chaplini teos ümbermaailmareisidest on koostatud põhjaliku uurimistöö tulemusena, kirjutatud ilmekas ilukirjanduslikus stiilis ning käsitleb ümbermaailmareiside peaaegu 500-aastast ajajärku. See seob maailma konteksti Krusensterni, Kotzebue, Bellingshauseni ja teised meie maalt pärit 19. sajandi kuulsad ümbermaailmasõitjad.
OTT KURS, Vanas Maailmas rännelnud maateadlane

On tore, et autorit ei huvita niivõrd geograafiline aspekt ümbermaailmareiside ajaloos, kuivõrd nende kultuuriline tähtsus. Autor kirjeldab haaravalt, millistes ohtlikes ja ebahügieenilistes tingimustes viidi läbi esimesed ümbermaailmareisid ning kuidas aja kulgedes ja euroopaliku kultuuri levides olud paranesid.
ERKI TAMMIKSAAR, PhD, teadusajaloolane
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.