Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова
Главная страница Olga Tšehhova mõistatus : kas Hitleri lemmiknäitlejanna oli Vene spioon?

Olga Tšehhova mõistatus : kas Hitleri lemmiknäitlejanna oli Vene spioon?

Автор: Beevor, Antony
Исполнитель: Margiste, Anne-Reet
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2016
Время звучания: 9 ч. 39 мин. 15 сек.
Размер: 266.3 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti

Аннотация

See on erakordne lugu ühest perekonnast, kes elas üle Vene revolutsiooni, kodusõja, Hitleri võimuletuleku, stalinistliku terrori ja natside sissetungi Nõukogude Liitu.

On liikvel palju meelierutavaid kuuldusi Anton Tšehhovi vennatütrest Olga Tšehhovast. Ta sõitis Saksamaale ja sai natside seas armastatud filmistaariks, töötades ometi salaja Nõukogude luure kasuks. Mõned tema lähimad sugulased sõitsid tema juurde Berliini, teised jäid Venemaale. Noore ja ilusana, kuid tühjade taskutega, välja arvatud üle piiri smugeldatud teemantsõrmus, lahkus Olga Tšehhova 1920. aastal Moskvast, et pääseda näljast ja vältida moraalset allakäiku. Kasutades ära Tšehhovi nime, sai ta Berliinis osa tummfilmis. Edu saabus kiiresti ja ta oli lõpuks Hitleri armastatuim filminäitlejanna.

Olga vend helilooja Lev Knipper oli võidelnud kodusõja ajal valgete poolel. Kui ta 1921. aastal Venemaale naasis, sunniti teda koostööd tegema Vene luurega. Ta saadeti välismaale luurama Vene emigrante ja Saksamaal värbas ta oma õe agendiks. Nende kahe jaoks oli sõja kõrgperioodil venelastel valmis enesetapurünnaku plaan Hitleri tapmiseks natsliku Saksamaa südames. Selles dramaatilises loos näitab autor, millise tohutu pinge all elasid inimesed totalitarismi ajal. Tšehhovite perekonna lugu on segu idealismist, hirmust, eneseohverdamisest, oportunismist ja reetmisest. Hämmastav, et nii Olga Tšehhova kui ka Lev elasid üle kõige halastamatuma ajajärgu, mida ajalugu tunneb. See, mida nad pidid tegema ellujäämise nimel, jättis tõenäoliselt nende hinge sügavad varjatud armid.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.