Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова
Главная страница Sõda 2023. Taavet : kõigile, kes ekslevad oma labürintides ; Sõda 2023. Koljat : kõigile, kes võitlevad oma koletistega

Sõda 2023. Taavet : kõigile, kes ekslevad oma labürintides ; Sõda 2023. Koljat : kõigile, kes võitlevad oma koletistega

Автор: Kunnas, Leo
Исполнитель: Ots, Andres
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2017
Время звучания: 23 ч. 55 мин. 6 сек.
Размер: 659.5 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti

Аннотация

26. september 2023. Kell 08.51 lõpevad õppused "Zapad" ja algab sõda, milleks Venemaa on järjekindlalt ning hoolikalt valmistunud ligi poolteist aastakümmet.

Leo Kunnas kirjeldab põhjalikult kahte stsenaariumit. Ühel juhul alustab Venemaa sõda oma tugevuse, teisel nõrkuse tõttu. Ühes stsenaariumis taastab Putin Tsaari-Venemaa, teises Nõukogude Liidu. Ühes maailmas on lääne allakäik peatunud, teises mitte. Sõja ärajäämine, võit või kaotus sõltuvad otsustest, mida teeme täna ja homme.

Loo peategelane on Peeter Tergens. Noor Peeter Tergens sündis Leo Kunnase 2001. aastal ilmunud romaanis "Sõdurjumala teener". Nüüd toob Kunnas ta tagasi lugejate ette. Kolonelina nagu Leo ise. Peetri abikaasa on ajakirjanik ja Leo abikaasa on ajakirjanik. Peetri peres on kolm last ja Leo peres on kolm last. Nii et Leo Kunnas kirjutab ka sellest, kuidas tema pere võiks käituda, kui Eestis algab sõda.

Kunnase vaade Eesti riigikaitse korraldusele pole just päris seesama, mis tänastel riigikaitse juhtidel. Dramaatiliselt kulgeva sõjaloo taustal esitab Kunnas ka oma nägemuse tänase riigikaitse sõlmprobleemidest ja analüüsib julgeoleku seisukohast oluliste maailmasündmuste arenguid.

Kuidas mõjutab sõda kogu meie ühiskonda? Mis valikud on igal inimesel? Kuidas tegutsevad Vene, Eesti ja liitlasväed? Millega see kõik lõppeda võib?

Lugege, ja saate teada. Tulevik ei ole ette määratud - see on meie kätes.

Leo Kunnas ühendab selles raamatus ulmekirjaniku kujutlusvõime, halastamatu realismi ja detailitäpsuse, professionaalse operatiivohvitseri teadmised-oskused ning humanisti sõjavastase vaate üheks tervikuks. "Sõda 2023" on teos, mille eesmärk on panna meid mõtlema, mida ja kuidas teeksime, kui sõda ühel päeval tõesti peaks puhkema.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.