Контраст Шрифт крупнее Шрифт мельче Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова
Главная страница Üks elu : Valda Raud : päevaraamat, kirjad, tõlked

Üks elu : Valda Raud : päevaraamat, kirjad, tõlked

Исполнитель: Lepik, Iivi
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2020
Время звучания: 12 ч. 35 мин. 20 сек.
Размер: 347.3 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti
Предметные слова: biograafiad / tõlkijad / perekonnad / päevikud / kirjad / Eesti / Raud, Valda, 1920-2013 / heliraamatud

Аннотация

Raamatus "Üks elu" avaneb Eesti ühe väljapaistvama tõlkija Valda Raua (1920-2013) päevikute, kirjade ja märkmete kaudu nii ta enda ja tema perekonna käekäik kui ka aeg ja inimesed, kultuurisündmused ja seltsielu läbi aastakümnete.

Valda Raud oli poole sajandi vältel eestlaste paljude lemmikraamatute armastatumaid tõlkijaid, inglise ja ameerika kirjanduse eesti keelde vahendajana kõrgelt hinnatud.

"Ta oli tõeline väärtkirjanduse maiasmokk," meenutab tütar Anu Raud. "Tõlkimise puhkepauside ajal jutustas ta lugusid käsilolevast raamatust. Kirjutusmasina Continental klõbin, see turvalis-rahustav tähetoksimine ja uue kirjareaga kaasnev masinakõrin saatis mind kogu elu."

Valda Raua tõlgitud raamatud haaravad oma keelelise ilu ja mõistete küllusega. "On lahe liikuda temaga ühes rütmis," ütles Valda John Fowlesi raamatuid iseloomustades. Sama võib öelda ka Valda Raua enda kohta. Valda oli ka särav seltskonnainimene, kelles oli sarmi, mida rikastas peen briti huumor. Tema kodu oli kohtumispaik, kuhu külalised olid tihti kutsutud ja alati oodatud.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.