Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Tunnid

Tunnid

Narrator: Vahtrik, Liina
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2014
Duration: 6 hours 33 minutes 39 seconds
Size: 181.2 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Cunninghami kui kirjaniku debüüt toimus 1980. aastal. Kuid laiem tuntus saabus alles kümme aastat hiljem, 1990. aastal ilmunud lühiromaaniga "Kodu maailma serval" (A Home at the End of the World). Sellele teosele järgnes mahukas romaan "Ihu ja veri" (Flesh and Blood, 1995). Tõelise kirjandusliku kuulsuse tõi aga 1999. aastal ilmunud neljas romaan "Tunnid" (The Hours), mis pälvis PEN/Faulkneri ja Pulitzeri kirjandusauhinna. Romaanis heidab Cunningham pilgu kirjanduse sünni, vastuvõtu ja mõju käiku kolme eraldiseisva, kuid peenelt põimitud loo kaudu, mille kõigi ajaliseks raamiks on üks päev.

Esimese loo kangelanna, inglise kirjanik Virginia Woolf elab Richmondis ja kavandab oma romaani "Proua Dalloway", mille tööpealkirjaks saab "Tunnid". Teise loo kangelanna, proua Dallowayks ristitud raamatutoimetaja Clarissa elab 1990ndate New Yorgis ja korraldab oma luuletajast sõbra auks pidu. Kolmanda loo kangelanna, Teise maailmasõja järgse California koduperenaine küpsetab oma mehe sünnipäevatorti ja loeb lämmatavast argielust pääsemiseks Woolfi romaani "Proua Dalloway". Cunninghami hääl on selge, lüüriline ja varjundirohke.

Romaani ainetel valminud film tunnistati 2003. aasta Kuldgloobuse vääriliseks. Sama auhinna sai Virginia Woolfi kehastanud Nicole Kidman. Osatäitmine tõi näitlejannale ka Oscari.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.