Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Aja jälg kivis : Itaalia

Aja jälg kivis : Itaalia

Author: Erilaid, Helgi
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2013
Duration: 6 hours 54 minutes 48 seconds
Size: 191.2 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Teie käes on kolmas raamat, mis on koostatud raadiosarjas "Aja jälg kivis" kõlanud vestetest. See on ajaloo- ja kunstirännak imeilusasse Itaaliasse.

Alustame Igavesest Linnast, kus saab näha ligi 2500 aasta vanuse foorumi varemeid, Colosseumi hiigelareeni ja tohutut Peetri kirikut keset Roomat asuvas paavstiriigis Vatikanis. Linna valvab hiigelingliga Sant'Angelo kindlus. Kujur Bernini kaunid purskkaevud Roomas on eelmänguks Villa d'Este aedade võrratule veesümfooniale Tivolis.

Jätkame rännakuid laguuni saartele rajatud Veneetsias, imetleme viie kupliga Püha Markuse kirikut, Suurt kanalit ja fööniksina tuhast tõusnud ooperiteatrit La Fenice. Maailma kunstipealinnaks kutsutud Firenze lugematutest aaretest valime seekord Santa Maria del Fiore katedraali, Signoria väljaku ja legendaarse Uffizi galerii. Peatume Milanos, kus väikese Santa Maria delle Grazie kloostri refektooriumi seinal on maailma kõige kurvema saatusega maal – Leonardo da Vinci "Püha õhtusöömaaeg".

Meie teele jäävad armastuse linn Verona, viltuse torniga Pisa ning Monreale katedraal kaugel Sitsiilia saarel. Ja keset Itaaliat Titano mäel asuv tilluke riik San Marino, mis võib uhkustada maailma vanima vabariigi tiitliga.

Meeleolukaid rännakuid!
Helgi Erilaid
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.