Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Karussell

Karussell

Narrator: Karisma, Katrin
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2014
Duration: 15 hours 45 minutes 31 seconds
Size: 434.4 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Romaan Karussell (The Merry-Go-Round, 1905) on Maughami jaoks haruldase vormilise eksperimendi tulemus, sisaldades tegelikult endas kolme iseseisvat romaani, mis kujutavad Edwardi-aegset elu Londoni agulites, eeslinnades ja kõrgemas seltskonnas. Lugusid, mis käsitlevad kivinenud tavade tugevust ning inimsuhete keerukust, ühendab üks Maughami läbi aegade kõige veetlevamaid karaktereid. Lugejale avaneb meeldivalt vaimuka ja iseseisva vanatüdruku, välimuselt Agrippinat meenutava miss Ley silmade kaudu inimliku armastuse ja mõtlemisviisi kaootilisus: praosti tütre lühike, kuid õnnelik abielu sureva poeediga; suurilmadaam, kelle abielurikkuv kirg noore kelmi vastu ta veelgi armastavamaks abikaasaks muudab; ja Maughami lemmikteema - aumehe otsus vooruslikkus eneses äärmuseni viia.

Ja veel, Maughami kaasaegsed kriitikud ei jätnud mainimata, et noore kirjaniku peen stiil, tema väljendusrikkus, kujundirikkus, sõnaseadmise oskus võtab lihtsalt tummaks!

Sisaldades mõtisklusi inimloomuse üle, armastuse ja abielu üle, elumõtte otsinguid, on Karussell otsekui eelmäng Maughami võimsale peateosele Inimorjusest, mille ilmumiseni jäi siis veel kümmekond aastat.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.