Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Sitsiillane

Sitsiillane

Author: Puzo, Mario
Narrator: Aas, Mart
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2014
Duration: 15 hours 24 minutes 49 seconds
Size: 425.4 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Kuna Mario Puzo ise oma kuulsaimale teosele "Ristiisa" järge ei kirjutanud (seda tegi Mark Winegardner ja teeb korra veel), peetakse "Sitsiillast" sageli "Ristiisa" mitteametlikuks järjeks.

Raamatus kirjeldab Puzo küll põgusalt Michael Corleone kaht pagendusaastat Sitsiilias pärast Virgil Sollozzo ja politseikapten Mark McCluskey tapmist, kuid "Sitsiillase" peategelaseks on Sitsiilia bandiit Salvatore Guiliano.

Guiliano tegelaskuju põhineb üpris täpselt tuntud bandiidi Salvatore Giuliano (Puzo vahetas prototüübi perekonnanimes kaks tähte) elul. Juhuse tahtel lindpriiks ja seejärel jõugupealikuks saanud Giulianos on sageli nähtud Sitsiilia Robin Hoodi, kes jagas rikastelt röövitut vaestega, ning vabadusvõitlejat, kes soovis oma kodusaare Itaaliast lahku lüüa ja Ameerika Ühendriikidega ühendada.

Samas oli Giuliano halastamatu tapja, kes pidas maffia ja ametivõimudega seitse aastat kestnud ohvriterohket sõda. Ka avas tema jõuk segastel asjaoludel tule miitingule kogunenud rahvahulgale, tappes 11 ja haavates umbes 30 inimest. Bandiit, kelle hulljulgetest tegudest vesteti legende juba tema eluajal, on Sitsiilias seniajani au sees ning tema kodulinnas Montelepres on avatud Giuliano muuseum.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.