Kontrastsus Suurenda teksti Eng Rus
Veebiraamatukogu

Sisene

Sirvi:

Kategooriad Autorid Esitajad Väljaandjad Märksõnad
Avaleht Kujundada inimest : 27 mosaiigikildu

Kujundada inimest : 27 mosaiigikildu

Ilmumisandmed: Melliste : Väike Vanker, 2009
Maht: 606 KB
Vorming: DOC
Laad: Elektrooniline teavik
Keel: eesti

Sisututvustus

Selle raamatu kirjutamise ajendiks sai isiksus, kes kandis eneses veendumust, et ka majanduse ning riigi huve teenib parimal viisil selline kool, kus toimitakse tervikinimese kujundamise nimel ning asetatakse esiplaanile tema inimlikkus. Ja alles seejärel tema väärtus tööjõuna. See põhimõte kuulub Heinrich Pestalozzile. (Arthur Brühlmeier)

Pestalozzi pedagoogiliste ideede igavikuline mõõde teeb nad ajakohaseks ka täna, kui järjest enam saab tajutavaks majandus- ning rahandusmaailma surve kasvatusele, koolile ja haridusele. Ent kasvatuse ja hariduse valdkonnas kehtivad teised seaduspärasused.

Arusaam inimesest ning suutlikkus tajuda lapsi nende elusituatsioonis aitavad ärgata sellisel pedagoogilisel hoiakul, mis tagab õpetamise ja õppimise naudingu ning eluterve kasvatussuhte. Käsi, pea ja süda – nende Pestalozzi sõnastatud inimese mõõtmetega arvestades toetame lapse loomulikke arengujõude. Pestalozzi ideede toimivusele meie tänases koolis on pühendatud see raamat. (Tiiu Kuurme, Kasvatusteaduse dotsent, Tallinna Ülikool )
Teavikut alla laadida, kuulata ja lugeda saavad kasutajad, kellele administraator on andnud vastava õiguse.