Kontrastsus Suurenda teksti Eng Rus
Veebiraamatukogu

Sisene

Sirvi:

Kategooriad Autorid Esitajad Väljaandjad Märksõnad
Avaleht Mitfordi tüdrukud : ühe erakordse perekonna lugu

Mitfordi tüdrukud : ühe erakordse perekonna lugu

Esitaja: Koni, Urve
Ilmumisandmed: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2021
Kestus: 28 tundi 21 minutit 59 sekundit
Maht: 586.8 MB
Vorming: DAISY 2.02
Laad: Helisalvestis
Keel: eesti

Sisututvustus

Mitfordide perekonda seitsekümmend aastat tundev Lord Longford ütles raamatu autorile: "Seda perekonda tuleb vaadelda huumoriga. Nad olid kohutavalt naljakad."

Need olid kuus ilusat ja andekat õde: Nancy, Pam, Diana, Unity, Decca ja Debo. Nancy kirjutas hulga väga hea vastuvõtu osaliseks saanud romaane, mille tegelaskujud on suuresti inspireeritud ta oma perekonnast. Decca kirjanikukarjäär algas, kui ta ilmutas oma populaarse lapse- ja noorpõlvemälestuste raamatu. Need raamatud lõid žanri, mida hakati perekonnas kutsuma "Mitfordi tööstuseks". Ka Diana ja Debo kirjutasid hiljem rohke publikumenu osaliseks saanud raamatuid.

Mitfordi õdesid ei tunta aga ainuüksi raamatute kirjutamise kaudu, vaid igaühel neist oli erakordselt põnev elusaatus ja nad puutusid kokku suure hulga maailma mastaabis oluliste 20. sajandi suurkujudega nagu Winston Churchill, Anthony Eden, Adolf Hitler, Paul Joseph Goebbels, Benito Mussolini, Hermann Göring ja kindral de Gaulle, aga ka Windsori hertsog ja hertsoginna, John ja Robert Kennedy jt.

Kuigi poliitika mängis õdede elus väga olulist rolli, ei ole see raamat poliitikast, nii et kõik, kes loodavad siit leida kriitikat Unity ja Diana ning paremäärmusluse kohta või Decca ja vasakäärmusluse kohta, saavad pettumuse osaliseks. Raamatu autor Mary S. Lovell aktsepteerib iga tegelast täpipealt nii, nagu ta oli.
Teavikut alla laadida, kuulata ja lugeda saavad kasutajad, kellele administraator on andnud vastava õiguse.