Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова
Главная страница Viimane võimalus näha : Douglas Adamsi jälgedes

Viimane võimalus näha : Douglas Adamsi jälgedes

Автор: Carwardine, Mark
Исполнитель: Rei, Leino
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2016
Время звучания: 10 ч. 43 мин. 21 сек.
Размер: 295.6 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti

Аннотация

Kahekümne aasta eest lõi zooloog Mark Carwardine kampa nüüdseks meie seast lahkunud Douglas Adamsiga, kes on kirjutanud "Pöidlaküüdi reisijuhi galaktikasse", ning üheskoos asusid nad teedrajavale ekspeditsioonile, rännates maailma enimohustatud loomade otsinguil mööda maailma.

Nüüd on Mark liitunud ühe Douglase lähema sõbra, geniaalse koomiku Stephen Fryga ning vaatab, kuidas kõigil neil loomadel praegu käpp käib. Raamatus "Viimane võimalus näha" ning sellega kaasnevas BBC telesarjas käime nende uskumatute tüüpidega kaasas kuuel erineval reisil, mis viivad nad Amazonase auravatest vihmametsadest Uus-Meremaa jäistele mäetippudele ning Kesk-Aafrika sõjapiirkonna servast Vaikse ookeani põhjaosa lähistroopilisse paradiisi. Oma teel otsivad nad maailma veidramaid, erakordsemaid ja kõige suuremas hädas olevaid loomi: näiteks on seal üks suur, must ja unine loom, keda võib kergesti pidada ebatavaliselt loiuks mudahunnikuks, papagoi, kelle laul kõlab nagu Pink Floydi avaldamata jäänud stuudiosalvestised, kandilise koonuga ninasarvik, surmava süljega lohe, üks umbes Boeing 737 pikkune loom ning elukas, kes kõige tõenäolisemalt ilmuks lagedale kosmoselaeva laadimisluugist.

Nende lustakas, meelelahutuslik, teabeküllane ja mõtlemapanev lugu on ainulaadne pilguheit kaduvasse maailma meie ümber.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.