Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова

Nähtamatu poiss

Автор: Pistorius, Martin
Исполнитель: Laos, Roland
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2016
Время звучания: 7 ч. 27 мин. 15 сек.
Размер: 205.8 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti

Аннотация

"Kas olete kunagi näinud mõnda filmi, kus keegi ärkab vaimuna, aga ei tea, et on surnud? Ükskõik, kui palju ma ka ei püüdnud, ei suutnud ma end inimeste jaoks märgatavaks teha. Mind ei eksisteerinud – olin nähtamatu poiss." 1988. aasta jaanuaris haigestus 12-aastane Martin Pistorius seletamatutel põhjustel. 18 kuu pärast oli ta tumm ja ratastooli aheldatud. Hämmingus arstid teatasid Martini vanematele, et tundmatu degeneratiivse haiguse tagajärjel on nende pojal imiku mõistus. Ehkki Martini keha ei reageerinud, ärkas ta mõistus aegamööda üles, kuid ta ei saanud sellest kellelegi märku anda. Martin oli vangis iseenda kehas.

Möödus kümme aastat, enne kui Martini vanemad tänu ühe terapeudi tähelepanelikkusele mõistsid, et nende poeg on vaimselt ergas. Martin oli tundmatusse maailma taassündinud meeslaps, kellel puudusid mälestused haigusele eelnenud ajast. Kuigi Martin on endiselt ratastoolis ja võimetu kõnelema, tegutseb ta hiilgavalt arvutitehnoloogia alal. Raskuste kiuste on ta aja jooksul armunud, abiellunud ja loonud veebidisainiga tegeleva ettevõtte.

"Nähtamatu poiss" on südantliigutav kirjeldus taastumisest ja armastuse jõust. See erakordne lugu väärtustab elu ja mõjub äratusena meile kõigile.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.