Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова
Главная страница Kirjanik kübaraga : Lilli Prometi lugu

Kirjanik kübaraga : Lilli Prometi lugu

Автор: Hiiemäe, Sirly
Исполнитель: Margiste, Anne-Reet
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2019
Время звучания: 6 ч. 9 мин. 31 сек.
Размер: 169.7 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti

Аннотация

Kirjanik Lilli Promet (1922-2007) kasvas esimeses vabariigis, tegi läbi teise maailmasõja, rajas oma elu keerulisel nõukogude ajal, koges kirjanduslikku menu, kuid tema elu viimased aastad möödusid suhtelises vaikuses ja unustuses. Siiski on Prometi looming oluline osa eesti kultuuriloost.

"Kirjanik kübaraga" toob lugejateni seni teadmata fakte kirjaniku ja tema perekonna elust, mis aitavad paremini mõista nii Prometi loomingut kui ka ajastut, mida ta loomeisikuna esindas. Raamatu vahendusel saab lugeja asuda teele, mis algab isa Aleksander Prometi sünniga ning peatub siis, kui Ralf Parve kirjutab pärast 62-aastast abielu kalligraafilise käekirjaga külalisteraamatusse: "Raamatu lõpp".

Teose keskmes on Lilli Prometi elu ja loomingu kõige põnevamad ja viljakamad aastakümned. Lisaks kaardistab raamat teist ilmasõda vahetult kogenud ning nüüdseks hääbunud kirjanikepõlvkonna kogemusi, räägib tollasest seltskonnaelust ja kultuurieliidi omavahelistest suhetest ajastu kontekstis. See on huvitav lugemismaterjal kõigile Lilli Prometi loomingu austajatele, aga ka neile, keda huvitab Eesti lähiajaloo kultuuripärand.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.