Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова
Главная страница Peetri keisrinna. I

Peetri keisrinna. I

Исполнитель: Margiste, Anne-Reet
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2021
Время звучания: 14 ч. 31 мин. 52 сек.
Размер: 401 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti

Аннотация

Voltaire on leedu aadlinaise Marta Skowrońska, tsaar Peeter I abikaasa ja esimese Vene keisrinna Katariina I elu nimetanud "kõige uskumatumaks esilekerkimiseks, 18. sajandi Tuhkatriinu looks". Kuid see autentsetele ajastu allikatele tuginev romaan lõhub iga muinasjutu stereotüüpe.

Kell lööb üheksa. Algab keisrinna elu viimane ööpäev. Surija räägib reaalajas esimeses isikus oma loo, teistsuguse kui meeste kirjutatud ajalooõpikutes.

Vaevalt viieaastaselt orvuks jäänud Marta Skowrońska koges noorpõlves nii teenija, pesunaise, sõjavangi kui ka seksiorja saatust. Temast sai leedu soost favoriidi Aleksandr Menšikovi armastatu, hiljem tolle parima sõbra Peeter I armuke ning abikaasa. Kahe leedulase ja Vene tsaari vahel pulseerib pingest laetud armastuse ja sõpruse kolmnurk, mida valitseb pideva kahtluse õhustik: kes kellega manipuleerib, kes on ohver, kes võrgutaja, kes kupeldaja? Millise saatuse määrab võim? On see muinasjutt või tragöödia?

See on jutustus ida ja lääne kultuuri, mentaliteetide põrkumisest ühes toksilises abielus. Ajast ja vägivallast. Psühholoogilisest ja alkoholisõltuvusest, lõhestunud ja end ümber kujundavatest isiksustest, purustavast sõjast ja surematut ilu sünnitavatest unistustest.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.