Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова

Me tusameele talv

Автор: Steinbeck, John
Исполнитель: Tuisk, Tambet
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2022
Время звучания: 12 ч. 6 мин. 22 сек.
Размер: 334 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti
Предметные слова: ameerika kirjandus / ilukirjandus / romaanid / heliraamatud

Аннотация

Pulitzeri ja Nobeli kirjanduspreemia laureaat John Steinbeck (1902–1968) on saanud tuntuks sotsiaalse temaatikaga romaanidega, millest kõige kuulsamaks peetakse 1939. aastal ilmunud "Vihakobaraid".

Romaanis "Me tusameele talv" pöördub Steinbeck tagasi oma varasemate romaanide sotsiaalsete teemade juurde. Romaan kujutab kaasaja elu ühes USA väikelinnas ning on oma eripärase psühholoogilise vaatenurga ja tugeva loodustajuga autori loetavamaid teoseid. "Me tusameele talve" eest anti John Steinbeckile 1962. aastal Nobeli kirjanduspreemia.

Steinbecki sümpaatia kuulub kindlalt töötavale ja ausale ameeriklasele, negatiivseid nähtusi – rahaahnust, ostetavust, rassismi – paljastab ta lõikava irooniaga, kuid tema teosed on kaugel deklaratiivsusest, autori erksa kodanikutundega kaasneb tõeline meisterlikkus ja sügav psühholoogiline haare. Steinbecki lähenemine oma kangelastele on väga humaanne, ta tungib nende sisemaailma nii nagu tark sõber elava inimese probleemidesse, ettevaatlikult ja eelarvamusteta.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.