Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова
Главная страница Täiesti vaba mees : mõtteid. Mälestusi. Kirju

Täiesti vaba mees : mõtteid. Mälestusi. Kirju

Автор: Aarma, Gunnar
Исполнитель: Ots, Andres
Выходные данные: Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2023
Время звучания: 9 ч. 35 мин. 21 сек.
Размер: 264.5 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti

Аннотация

Selle raamatu lehekülgedelt õhkub meelekindlust, rõõmsameelsust ja armastust. Ristteedel eksinu leiab siit oma hingele abi.

Teadjamees, ravitseja ja filosoof Gunnar Aarma (1916–2001) oli Eesti tuntud tekstiilivabrikandi August Abrami ja lauljanna Liisi Abrami (Aarma) poeg ja Westholmi Gümnaasiumi kasvandik.

Raamatust leiate Gunnar Aarma mõtete kõrval tema abikaasa Heljo (1915–2009) mälestusi, mis ilmuvad esmakordselt ja Jaak Lõhmuse eluloointervjuu Gunnar Aarmaga. Esmakordselt on avaldatud ka Aarmate perekonna kirjavahetus ajast, mil nii Gunnari kui ka tema venna Sulho (1912–1987) perekonnad olid aastatel 1941–1957 sundasumisel Venemaal. Mõlemad perekonnad vahistati Nõukogude repressiivorganite (NKVD) poolt 14. juunil 1941 ning küüditati Kirovi oblastisse.

Siin on üheskoos nii perekonnalugu kui ka Gunnar Aarma loomingulise pärandi see osa, mis on seni säilinud erakogus või mida on korjanud ja säilitanud Eesti Kirjandusmuuseumi teadurid ja Rahvusarhiiv. Märkimisväärse lisana ilmuvad paljud seni avaldamata unikaalsed fotod ja dokumendid.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.