Contrast Increase font size Est Rus
Veebiraamatukogu

Log in

Browse:

Categories Authors Narrators Publishers Subject words
Home page Emapiim

Emapiim

Author: Ikstena, Nora
Narrator: Mitt, Maarja
Imprint: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2018
Duration: 6 hours 4 minutes 20 seconds
Size: 167.9 MB
Format: DAISY 2.02
Publication type: Sound recording
Language: eesti

Summary

Nora Ikstena romaan "Emapiim" on viimaste aegade üks enim kõneainet pakkunud läti romaan, mida kodumaal on müüdud ligi 20 000 eksemplari ja mis suures osas põhineb autori enda elulool.

Romaan areneb kahe paralleelse jutustusena, üks neist 1969. aasta sündinud ja emaarmastuse puuduses üles kasvanud tütre lugu, teine 1944. aastal sündinud ema lugu, kes andeka günekoloogina ennast töö abil kõigest ümbritsevast ära lõikab. Kolmanda osapoolena tõuseb esile vanaema, kes püüab anda lapselapsele seda, mida ema lapsele anda ei suuda, "Emapiim" kannab lugeja läbi enam kui nelja aastakümne, keskendudes aastatele 1970.-1980. Lootusetu vastuhakk nõukogude süsteemile on tuntav igal romaani leheküljel. Petlikult lihtsas keeles kirja pandud jutustus tegeleb küsimustega vabadusest ja võimust, emadusest ja usust.

Läti lugejad on öelnud, et "Emapiim" on tervendava mõjuga ja paneb oma eluraskustele vaatama uue pilguga. Romaani tõlkeõigused on müüdud 10 keelde. Nora Ikstena loomingust on seni eesti keeles ilmunud kaks romaani: "Elu pühitsus" Ita Saksa ja "Neitsi õpetus" Kalev Kalkuni tõlkes.
Downloading, listening and reading is available only for the registered users.