Kontrastsus Suurenda teksti Eng Rus
Veebiraamatukogu

Sisene

Sirvi:

Kategooriad Autorid Esitajad Väljaandjad Märksõnad
Avaleht Wolf Hall

Wolf Hall

Esitaja: Ots, Andres
Ilmumisandmed: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2018
Kestus: 31 tundi 23 minutit 4 sekundit
Maht: 649.7 MB
Vorming: DAISY 2.02
Laad: Helisalvestis
Keel: eesti

Sisututvustus

"Lukusta Cromwell hommikul sügavasse vangikongi," ütleb Thomas More, "ja kui sa siis õhtul tagasi tuled, istub ta lõokeeli süües pehmetel patjadel ning kõik vangivalvurid on talle raha võlgu."

1520ndate aastate Inglismaa on katastroofi veerel. Kui kuningas sureb meessoost pärijata, võib kodusõda riigi hävitada. Henry VIII tahab kakskümmend aastat kestnud abielu tühistada ja kosida naiseks Anne Boleyni, kuid paavst ja suurem osa Euroopast on selle vastu. Võitlus kuninga vabaduse nimel hukutab tema nõuniku, säravalt targa kardinal Wolsey ning jätab Inglismaa võimuvaakumisse ja ummikseisu.

Seda ummikut asub lahti harutama Thomas Cromwell – jõhkra sepa poeg, poliitgeenius, altkäemaksuandja, türann ja võluv isiksus, kes on võimu juurde jõudes rikkunud kõiki jäiga ühiskonna seadusi ja on valmis rikkuma veel rohkemaid. Ta surub alla isiklikud mured – oma noore perekonna ja armastatud eestkostja Wolsey kaotuse – ning rajab endale osavalt teed õukonnas, kus inimene on inimesele hunt. Vastandades end parlamendile, poliitilisele klikile ja paavstivõimule, on ta valmis Inglismaad iseenda ja Henry soovi järgi ümber kujundama.

Hilary Mantel maalib oma ainulaadses stiilis pildi poolvalmis ühiskonnast muutuste keerises, kus inimesed kirglikult ja vapralt võitlevad või lepivad oma saatusega. Tegelaste- ja sündmusterohke "Wolf Hall" toob meie silme ette ajastu, mil isiklikke ja poliitilisi saatusi eraldab vaid õhkõrn vahe ning kus eduga kaasneb piiramatu võimu, kuid üksainus eksisamm tähendab surma.

Raamatule järgneb "Aeg äratada surnud".
Teavikut alla laadida, kuulata ja lugeda saavad kasutajad, kellele administraator on andnud vastava õiguse.