Kontrastsus Suurenda teksti Eng Rus
Veebiraamatukogu

Sisene

Sirvi:

Kategooriad Autorid Esitajad Väljaandjad Märksõnad
Avaleht Kõik mu mured mannetud

Kõik mu mured mannetud

Autor: Toews, Miriam
Esitaja: Hanstin, Liivika
Ilmumisandmed: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2021
Kestus: 12 tundi 7 minutit 51 sekundit
Maht: 334.7 MB
Vorming: DAISY 2.02
Laad: Helisalvestis
Keel: eesti

Sisututvustus

Kuidas on võimalik rääkida niivõrd valusast teemast nagu isa ja õe enesetapp nii, et lugeja pühib kordamööda valu- ja naerupisaraid? Miriam Toewsi romaan "Kõik mu mured mannetud" paistab silma just selle haruldase kombinatsiooni – traagika ja koomika meisterliku põimimise poolest.

Elf ja Yoli on õed. Elfrieda elu on pealtnäha kadestusväärne − ta on maailmakuulus pianist, elegantne, rikas ja õnnelikus abielus. Yolandi on kahe teismelise lapse ema, rahahädas ja lahutatud. Lapsepõlv mennoniitide külas on muutnud õed lausa raevukalt ühtehoidvaks ja Elfi soov oma elu lõpetada on nende ühine mure. Yoli peab Elfi järjekordse enesetapukatse järel leidma lahenduse, kuidas lagunevat peret koos hoida. Samas seisab ta silmitsi tõsise küsimusega: mida teha lähedase heaks, kes tõesti tahab surra?

"Tohutu tundelaenguga, imekaunilt kirjutatud ja sügavalt inimlik," nii põhjendas Kanada ühe tähtsama kirjandusauhinna Rogers Writers’ Trust Fiction Prize žürii, miks ta Toewsi raamatu 2014. aastal võitjaks kuulutas.
Teavikut alla laadida, kuulata ja lugeda saavad kasutajad, kellele administraator on andnud vastava õiguse.