Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова

Sitsiillane

Автор: Puzo, Mario
Исполнитель: Aas, Mart
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2014
Время звучания: 15 ч. 24 мин. 49 сек.
Размер: 425.4 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti
Предметные слова: ilukirjandus / romaanid / ameerika kirjandus / maffia / heliraamatud

Аннотация

Kuna Mario Puzo ise oma kuulsaimale teosele "Ristiisa" järge ei kirjutanud (seda tegi Mark Winegardner ja teeb korra veel), peetakse "Sitsiillast" sageli "Ristiisa" mitteametlikuks järjeks.

Raamatus kirjeldab Puzo küll põgusalt Michael Corleone kaht pagendusaastat Sitsiilias pärast Virgil Sollozzo ja politseikapten Mark McCluskey tapmist, kuid "Sitsiillase" peategelaseks on Sitsiilia bandiit Salvatore Guiliano.

Guiliano tegelaskuju põhineb üpris täpselt tuntud bandiidi Salvatore Giuliano (Puzo vahetas prototüübi perekonnanimes kaks tähte) elul. Juhuse tahtel lindpriiks ja seejärel jõugupealikuks saanud Giulianos on sageli nähtud Sitsiilia Robin Hoodi, kes jagas rikastelt röövitut vaestega, ning vabadusvõitlejat, kes soovis oma kodusaare Itaaliast lahku lüüa ja Ameerika Ühendriikidega ühendada.

Samas oli Giuliano halastamatu tapja, kes pidas maffia ja ametivõimudega seitse aastat kestnud ohvriterohket sõda. Ka avas tema jõuk segastel asjaoludel tule miitingule kogunenud rahvahulgale, tappes 11 ja haavates umbes 30 inimest. Bandiit, kelle hulljulgetest tegudest vesteti legende juba tema eluajal, on Sitsiilias seniajani au sees ning tema kodulinnas Montelepres on avatud Giuliano muuseum.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.