Kontrastsus Suurenda teksti Eng Rus
Veebiraamatukogu

Sisene

Sirvi:

Kategooriad Autorid Esitajad Väljaandjad Märksõnad
Avaleht 31. korruse hukk ; Mees, kes haihtus nagu suits

31. korruse hukk ; Mees, kes haihtus nagu suits

Esitaja: Orav, Aksel
Ilmumisandmed: Tallinn : Eesti Pimedate Ühing, 1987
Kestus: 11 tundi 43 minutit 22 sekundit
Maht: 323.5 MB
Vorming: DAISY 2.02
Laad: Helisalvestis
Keel: eesti

Sisututvustus

Per Wahlöö (1926-1975) ja Maj Sjöwall (1935) on rahvusvahelise tunnustuse võitnud rootsi kirjanikepaar, kes kahasse on kirjutanud kümnest romaanist koosneva sarja detektiiv Martin Becki ja tema kolleegide juhtumustest, kõik alapealkirja all "Romaan ühest kuriteost".

Selles kogumikus avaldatud kahe romaani kohta, tuleks lugejal teadmiseks võtta, et "Mees, kes haihtus nagu suits" tegevus toimub 1960-ndate aastate algul, mil Ida-Lääne vaheline pinge alles hakkas hajuma ja Budapestis oli siin-seal veel silmaga näha 1956. a. kontrrevolutsiooni jälgi.

"31. korruse hukk" on aga tulevikuvisioon, hoiatusromaan ajast, mis kunagi ei tohiks saabuda. Rahuloluühiskonnast, kus inimese ihulised vajadused on rahuldatud, kuid vaimselt on ta surutud alaealise tasemele. Üldise heaolu taustal on probleemideks enesetapud, alkoholi kuritarvitamine ja sündivuse vähenemine, mille aga ajakirjandus osavalt oskab maha vaikida. Õilmitseb "muretu meelelahutus" ja ajakirjanikke kammitseb põhimõte "Tõde on kaup, mida tuleb käsitleda suure ettevaatlikkusega, sest pole sugugi kindel, et kõik taluvad seda sama hästi kui sina".
Teavikut alla laadida, kuulata ja lugeda saavad kasutajad, kellele administraator on andnud vastava õiguse.