Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова

Lained

Исполнитель: Rekkaro, Anne
Выходные данные: Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2019
Время звучания: 5 ч. 8 мин. 10 сек.
Размер: 71 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti
Предметные слова: saksa kirjandus / baltisaksa / ilukirjandus / romaanid / heliraamatud

Аннотация

Eestiga tihedalt seotud kuulsast Keyserlingide aadlisuguvõsast on võrsunud hulk väljapaistvaid inimesi. Raikküla Keyserlingide järglased käivad tänini Eestis orientalistikaseminare korraldamas.

Selle suguvõsa andekas esindaja Eduard von Keyserling (1855-1918) sündis Kuramaal, õppis Tartu Ülikoolis õigusteadust, filosoofiat ja kunstiajalugu ning tegutses seejärel vabakutselise kirjanikuna Viinis ja Münchenis. Tema looming sai Saksamaal hästi tuntuks ja on kahel korral (1922 ja 1933) kogutud teostena välja antud. Nobeli laureaat Thomas Mann nimetas teda virtuoosiks ning kõrvutas niisuguste nimekate kirjanikega nagu Fontane, Turgenev ja Bang.

"Laineid" peetakse Keyserlingi tippteoseks. Romaani tegelased - kaunis krahvinna Doralice, tema kunstnikust mees Hans ja naabruses suvitav kindralipere - saavad ainsa suvega vapustavaid elamusi, nende vahel tekivad ja arenevad keerulised armusuhted. Kui see raamat ilmus, tervitas kriitika teda sõnadega: "See on elu ise, pulbitsev elu, mitte literatuur!"
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.