Контраст Шрифт крупнее Est Eng
Veebiraamatukogu

Вход

Просмотр:

Категории Авторы Исполнители Издатели Предметные слова
Главная страница Minu euroopa perekond : viimased 54 000 aastat

Minu euroopa perekond : viimased 54 000 aastat

Автор: Bojs, Karin
Исполнитель: Koni, Urve
Выходные данные: Tallinn : Eesti Pimedate Raamatukogu, 2021
Время звучания: 17 ч. 31 мин. 41 сек.
Размер: 483.4 MB
Формат: DAISY 2.02
Тип издания: Звукозапись
Язык: eesti

Аннотация

1980-ndatest alates on geeniteadus teinud läbi tohutu arengu alates revolutsioonilistest uuendustest kriminalistikas, meditsiinis ja bioloogias kuni selleni, et on nüüd abiks ka arheoloogidele ja ajaloolastele.

Rootsi teadusajakirjanik Karin Bojs otsustas suguvõsauurimisega süvitsi minna ja saada geenitestide kaudu rohkem teada oma seosest ürgaja inimestega. Ta luges sadu teadusuuringuid, intervjueeris seitsetkümmet maailma juhtivat teadlast ja reisis kümmekonda riiki, et mööda jälgi ajas tagasi liikuda.

Raamatut kirjutama asudes seadis ta eesmärgiks seostada teadlaste uusimad avastused Euroopa esiajaloost omaenda perekonnalooga. Tulemuseks on väga tavatu ja universaalne raamat Euroopa ajaloost alates esimesest sisserännulainest kuni tänapäevani - viikingitest, varastest Lähis-Ida põlluharijatest ja flööti puhuvatest koopainimestest Saksamaal ja Prantsusmaal.

Ajalugu, mida ta kirjeldab, on meie kõigi oma. Me oleme omavahel sugulased. Ükskord ammu elasid kusagil meie ühised esiemad ja esiisad. DNA-lõimed seovad meid kõiki omavahel kokku.

Raamat pälvis 2015. aastal Rootsi tunnustatuima kirjandusauhinna, Augustpriseti aasta parima mitteilukirjandusteose valdkonnas.
Скачать, слушать и читать могут пользователи, имеющие разрешение администратора.